Szórakozás

Bukták a fejenként 200 eurót az embercsempészek

Tiltott-hataratlepes-hokamera(960x640)(1).jpg (Tiltott határátlépés hőkamera)
Tiltott-hataratlepes-hokamera(960x640)(1).jpg (Tiltott határátlépés hőkamera)

A stabil hőkamera kezelője észlelte pénteken éjszaka, hogy egy kilenc főből álló csoport illegálisan átlépte az országhatárt Mórahalom külterületén.

A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel együttműködve a Csipaki boltnál elfogták a koszovói és szerbiai állampolgárokat – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szablocs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kiderült, hogy két koszovói családról van szó, akiket két szerbiai állampolgárságú férfi kísért át a zöldhatáron. A 38 és 21 éves embercsempész részletes beismerő vallomást tett. Elmondták, hogy 200-200 eurót kaptak volna fejenként az út után.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a két „sétáltatót” őrizetbe vette. Ellenük embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Gyorsított eljárásban állnak bíróság elé.

Visszaélés kábítószerrel bűntette miatt bocsátott ki elfogatóparancsot a Szegedi Járásbíróság az ellen a 33 éves szerbiai állampolgár ellen, aki szombaton egy személygépkocsi utasaként szeretett volna kilépni az országból Röszkénél. A férfit a rendőrök elfogták és őrizetbe vették. További sorsáról a bíróság dönt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik