Szórakozás

Meghalt a sztárszakács

Charlie-Trotter(1)(960x640).jpg (Charlie trotter)
Charlie-Trotter(1)(960x640).jpg (Charlie trotter)

Charlie Trotter 54 éves volt.

A világhírű séfre chicagoi otthona előtt talált rá fia eszméletlenül. Kórházba vitték, de nem tudták megmenteni az életét. Szívroham végzett vele.

Pár hónapja is volt stroke-ja és figyelmeztették, hogy nem repülhet mostanában, de ő mégis repülőre ült, mert nem akart kihagyni egy gasztronómiai konferenciát a hétvégén – írja a Chicago Tribune.

Charlie Trotter még Jamie Oliver és Gordon Ramsay előtt vált híressé szórakoztató, főzős tévéshow-val.
Saját étterme is világhírű. Pár éve ajánlottuk a szakácskönyvét is.

“Túl rövid az élet, hogy mindig ugyanazt csináljuk”

Charlie Trotter, a hivatásos zseni

Trotter, mint az ösztönös zsenik sokszor, sosem tanulta intézményekben a szakácsmesterséget, önmagát képzete, miután lediplomázott poltikatudomény szakon – képzeljük el, ahogy Török Gábor megnyitja első molekuláris éttermét. Kibírhatatlan alak volt, igazi perfekcionista, aki a végeredmény érdekében bármit megkövetelt a kollégáitól, és persze magától is. A szakmájában legendává vált – annál váratlanabb volt tehát, amikor pár éve bezárta híres, 120 férőhelyes éttermét, és felhagyott az aktív szakácsművészettel, hogy filozófiát tanuljon. (El tudjuk képzelni, ahogy Gundel Károly bezárja műintézményét, hogy helyette átadhassa magát a matematika tudományának?) “Az élet túl rövid. Lehet, hogy itt rugózol ezen a bolygón tegyük fel, 80 évig, hát nem lehet, hogy folyton ugyanazt a dolgot pörgeted újra és újra.” – nyilatkozta tavaly. Hát neki 54 év adatott meg – sokan elcserélnék a maguk 70-80 unalmas évével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik