Szórakozás

Négyszeresére emelik az autósok bírságait

Különösen a biztonsági öv, az egyirányú utcák és a vészhelyzeti folyosó szabályainál keményítenek be a hatóságok.

Bécsben akár négyszeresére is drágulhat az egyes szabályszegésekért kiszabható büntetés. Az, aki nem kapcsolja be a biztonsági övet, 35 helyett 50 eurót fizethet.

A piros lámpán az eddigi bírság kétszereséért, 70 euróért száguldhatunk át. A kisebb sebességtúllépések 90 euróba kerülnek. Akinél nincs jogosítvány, és elkapják a rend őrei, az 30 eurót fizet, és az eddig 7 euró helyett 20 euróra büntetik a forgalmi engedély nélkül közlekedőket – írja az orf.at.

Szigorúbban büntetik a jövőben az egyirányú utcába tiltott oldalról való behajtást, ezért 15 ezer forintra, azaz 50 euróra bírságolhatnak.

Szintén ennyibe kerül, ha valaki nem tartja be a vészhelyzeti folyosó fenntartására vonatkozó szabályokat. Ez azt jelenti, hogy a kék fénnyel és szirénával közeledő járműveknek az út közepén, a két forgalmi sáv középpontjában kell utat nyitni a forgalomban.

5000 euró ittas vezetésért

Nemrég olvashattak egy összeállítást portálunkon, miszerint Angliában szabják ki a legkeményebb bírságokat, itt másfél milliót fizetünk ittas vezetésért. Olaszországban autónkat is elkobozhatják, ha nem tudunk viselkedni a közúti közlekedésben. Néhol a kiszabott büntetések között több száz eurós, százezer forintos különbségek is lehetnek. Az északi országokban például a havi keresetünket kell leperkálnunk, ám még ennél is történhet rosszabb! Részletek itt!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik