Szórakozás

Orosz harci tankkal hódított Dukai Regina

24.hu
24.hu

2013. 11. 04. 15:54

A csinos modell padlógázt nyomott, a száz utcai autó erejével bíró gépszörny felüvöltött, majd áthajtott a susnyáson.

A modell egy napra felcsapott autós újságírónak és nem aprózta el: egy T72-es orosz tankot tesztelt, mely mindenki számára meghatározó élmény volt.

Dukai Reginának a tank is jól áll, ez hamar kiderült a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján. Megmutatták Reginek, milyen az autós műsorvezetők élete. „Nem kellett sokat győzködni, hogy üljek be a pilótaülésbe.

Fiúk között nőttem fel, inkább matchboxszal játszottam, mint babával. Vadász édesapámtól is örököltem a militáns dolgok szeretetét. Az élmény pedig minden várakozásomat felülmúlta” – mondta a modell, aki rögtön a parancsnoki állást foglalta el az orosz lánctalpasban.

tank(650x433).jpg (tank)

A modell remekelt a tankpilótaként

Negyvenezer köbcenti, több mint 800 lóerő – a T72-es motor melegítés közben percenként(!) közel nyolc liter benzint fal fel, száz kilométeren pedig akár 480 litert is megeszik. Cserébe mindenen keresztülmegy, akár az öt méter mély vízben is elevickél egy darabig. A hét méteres óriást viszonylag ritkán használják, évente talán 100 kilométert tesz meg, maximum 80 kilométeres sebességgel. Viszont fürgén gyorsul, főleg ha figyelembe vesszük a súlyát: annyit nyom, mint félszáz utcai autó.

dukai (dukai)

„Először a katonák vezették a monstrumot, majd közölték, hogy üljek előre a botkormányhoz! Az arcomba csapott a sár, ők pedig fülhallgatón keresztül magyarázták, hogy mi a teendő, de én vezettem, teljesen egyedül. Kormány helyett két bottal lehet irányítani a tankot, nehéz egyenesben tartani, a legkisebb mozdulatra is érzékenyen reagál.

Semmilyen árok, vagy bokor nem jelentett akadályt, Norbert, a kapitány pedig folyamatosan dicsért, hogy őstehetség vagyok” – mondta nevetve Regina, miután füstöt eregetve leállította a monstrumot.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.