Szórakozás

70 ember pénzét nyelte el a nyelviskola

nyelviskola (nyelviskola)
nyelviskola (nyelviskola)

Tanfolyam nem volt, csak a pénzt szedték be.

Sikkasztás vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság tavaly májusban egy szegedi nyelviskola ellen egy magánszemély feljelentése alapján.

A vád szerint a sértett egy közvetítőn keresztül megállapodott a nyelviskolával arról, hogy felkészítik a nyelvvizsgára. Ezért a kért összeget be is fizette, azonban a tanfolyam nem kezdődött el, a pénzét nem kapta vissza – tájékoztatta a Szeged 24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A nyomozók többzsáknyi iratot foglaltak le és kiderült, az ügynek jóval több sértettje van. Az iskolát működtető cég egy idő után az alkalmazottait sem fizette ki, sőt a rezsiszámlákat sem fizetette.

A Szegedi Rendőrkapitányság 70 rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények  gyanúja miatt hallgatta ki a nyelviskola vezetőjét, F. Krisztiánt.  A 28 éves férfi tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Azzal védekezett, hogy gazdasági lehetőségei beszűkültek, ezért nem tudta teljesíteni a kifizetéseket.

A rendőrség a nyomozást befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik