Szórakozás
un women (un women)

Ütős kampány a szexizmus ellen

Buthy Lilla

2013. 10. 22. 15:45

A nemek közötti egyenlőtlenségekre hívják fel a figyelmet.

A kampány készítői a Google keresések eredményeit adták a hirdetéseken szereplő nők szájába, hogy is gondolkodunk a nőkről szerte a világban, arról hogy mit kellene vagy éppen nem kellene tenniük. Ha a Google keresőmezejébe elkezdünk begépelni valamit, a kereső “segít”, ebből pedig jól látszik, hogy az adott szavakat milyen más kifejezésekkel kapcsolják össze a legtöbben.

Forrás: Facebook

Támadjuk a női egyenjogúság egyes aspektusait és próbáljuk széttörni az üvegplafont, mégis, a keresőmotor, ami kérdések milliárdjaira válaszol, pontosan megvilágítja, milyen messzire mentünk el a szexista attitűdjeinket illetően.

Az ENSZ Nemek Egyenlőségével és a Nők Felemelkedésével Foglalkozó Egysége olyan egyszerű, de hatásos kampányt indított, ami hangsúlyozza: a nemi egyenlőtlenség globális kérdés. És volna-e egyszerűbb mód, mint a világ egyik leglátogatottabb oldalának használata?

A nőknek nem kéne…

Az ütős reklámok a Google keresőszavait és az automatikus kiegészítés funkcióját alkalmazzák, hogy bemutassák, hogy a legelterjedtebb (és legőszintébb!) keresőszavak még mindig szemérmetlenül szexisták – írja a brit Cosmopolitan.

Fotó: Facebook

Például a nőknek nem kellene kezdetű keresés automatikus kiegészítései, a teljesség igénye nélkül (amiket a Google a legtöbb ilyen keresés alapján javasol): jogokat adni, dolgozni,  szavazni, bokszolni. A nők nem tudnak leggyakoribb folytatása pedig a vezetni.

Hogy mit kellene tenniük, arra például azt dobja ki,hogy a nőknek a konyhában lenne a helyük.

Kipróbáltuk magyar kulcsszavakkal is, úgy tűnik a szexizmus univerzális. A nők nem tudnak… vezetni, parkolni, motorozni, és nem tudják mit akarnak.  A nőkkel nem kell első kiegészítése: törődni.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.