Szórakozás

Szalmonella-járvány az iskolában

általános iskola (általános iskola, gyerek, diák, iskolás)
általános iskola (általános iskola, gyerek, diák, iskolás)

Százan lettek rosszul, tizenhatan kórházba kerültek Enyingen.

Hasmenéssel, hányással, lázzal járó megbetegedések fordultak elő az enyingi Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói között.

Múlt szerda óta százan jelentkeztek ilyen tünetekkel orvosnál és az eddig elvégzett vizsgálatok 16 beteg székletéből szalmonella baktériumot mutattak ki – olvasható a Fejér Megyei Kormányhivatal közleményében.

11-en kórházban

A legtöbb megbetegedés október 16-án, csütörtökön jelentkezett – tájékoztatott dr. Müller Cecilia megyei tisztifőorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv vezetője.

Több esetben kórházi kezelés is szükségessé vált. 11-en jelenleg is kórházban vannak.

A hiányzások miatt az iskola igazgatója saját hatáskörében rendelt el tanítási szünetet a múlt pénteken.

Vizsgálják a menzát

Az iskola főző és tálaló-konyháján konyháján hiányosságokat találtak, ezért azokat átmenetileg bezárták. A szakemberek azt kifogásolták, hogy az engedély nélkül működő menzán a kézmosóknál nincs meleg víz, a mosogatást nem az előírás szerint végzik és a dokumentáció is hiányos. Találtak 30 kiló fagyasztott húst is, amiről nem derült ki, milyen régi, honnan van, ezért azt elkobozták.

Az iskolában fertőtlenítő nagytakarítást rendeltek el és felhívták a figyelmet a higiénés szabályok fokozott betartására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik