Szórakozás

Sokkolóan józanító videók

Vége az üres jelszavak korszakának. Brutálisan őszinte videókkal küzdenek a hivatalos szervek és a civilek rossz szokásaink ellen.

Manapság a nagyobb egészségügyi szervezetek, a kábítószer- és a felelőtlen alkoholfogyasztás ellen küzdő csoportok nem egy mondatos, „A drog rossz” típusú, semmit mondó jelszavakkal, hanem brutális, sokkoló, szó szerint kijózanító kampányokkal igyekeznek megszólítani az érintetteket.

Ezt teszi a heroin az aggyal

A Partnership for a Drug Free America (PDFA) nevű amerikai drogellenes szervezet kampányfilmjében Rachael Leigh Cook, amerikai színésznő egy tojáson mutatja be, mit tesz a heroin az emberi aggyal.

Egyszer se!

A Meth Project szintén az Egyesült Állomkban jött létre. Célja, hogy felhívja a figyelmet a metanfetamin-használat káros egészségügyi és szociális hatásaira. Az anfetamin alapú szerek egyébiránt hazánkban is a legelterjedtebb drogok közé tartoznak.

Ilyen a papa, ha iszik

A Törékeny Gyerekkor nevű finn kampány az olykor a pohár fenekére néző szülőket szembesíti önmagukkal. Érzékletesen mutatja be, milyennek látja őket gyermekük poharazgatás után.

Csak kötélidegekkel

A következő videót valóban csak erős idegzetűeknek ajánljuk. A filmben egy férfi otthagyja a bulit, hogy a diszkó mosdójában felszippantson egy csikót a saját agyából. Az üzenet egyértelmű. A kokain leépít, tönkretesz.

Nem kell így végződnie

Ez a videó elsőre mulatságosnak is tűnhet (az is), ugyanakkor igenis komoly, és valóságos problémára reagál. Fiatalok figyelem. Kulturáltan is lehet szórakozni. A videónak női változata is készült.

Az üvegbe zárt gyerekkor

Kifejező képi hasonlat Hollandiából. Így ejti rabul a gyerekeket az alkohol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik