Szórakozás

Hugh Jackman fizetős szülinapján százmilliókat gyűjtött

Hugh Jackman (Hugh Jackman)
Hugh Jackman (Hugh Jackman)

A színész 45. születésnapját hollywoodi jótékonysági gálával ünnepelte, csaknem 400 millió forintnak megfelelő összeg jött össze egy előadóművészeket támogató alap javára.

A musical- és akciószerepeiről ismert ausztrál színész (A nyomorultak, X-Men) a hollywoodi Dolby Színházban szombat este megrendezett születésnapi “bulijára” 4500 vendéget hívott meg, akiknek azonban fizetniük kellett a részvételért.

Hugh Jackman cserébe énekelt, táncolt és az életéből vett történetekkel szórakoztatta a közönséget. A One Night Only (Egyetlen éjszaka) című előadáson 1,85 millió dollár (403 millió forint) gyűlt össze a Mozgókép és Televíziós Alapítvány számára, amely egészségbiztosítást és egyéb szolgáltatásokat nyújt a szórakoztatóiparban dolgozóknak, illetve az ágazat nyugdíjasainak.

“Ennél nárcisztikusabb módon valószínűleg nem ünnepelhettem volna a születésnapomat. A kedvenc dalaimból és életem történeteiből válogattam” – mesélte a sztár, aki az estén feleségének is énekelt, valamint megidézte szülőhazája, Ausztrália zenéjét és képeit.


Fotó: AFP / Charley Gallay

Előadását, amelynek során legutóbbi Broadway-műsorából is szemezgetett, 17 tagú zenekar támogatta. A programban levetítettek néhány filmklipet, továbbá klasszikus hollywoodi filmek részleteit. Az Ének az esőben egyik híres táncjelenetét is láthatta a közönség.

Hugh Jackman elmondta: azért az alapítványnak szánta az összeget, mert az “fenntartás nélkül úgy segít, akár egy család”.

A Dolby Színház nézőterén a szórakoztatóipar ismert szereplői ültek, köztük a filmcsillag Cybill Shepherd, Bryan Singer rendező-producer, Darren Criss színész-énekes és a dalszerző Carole Bayer Sager. A két és félórás műsor jótékonysági aukcióval zárult: Jackman egy elektromos Fiatot, a Farkas című film kellékei közül egy pár Farkas-karmot és az előadás alatt lecserélt, két átizzadt pólóját bocsátotta licitálásra. Az ingek darabonként 11 ezer dollárért (2,4 millió forintért) keltek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik