Hugh Jackman (Hugh Jackman)
Szórakozás

Hugh Jackman fizetős szülinapján százmilliókat gyűjtött

A színész 45. születésnapját hollywoodi jótékonysági gálával ünnepelte, csaknem 400 millió forintnak megfelelő összeg jött össze egy előadóművészeket támogató alap javára.

A musical- és akciószerepeiről ismert ausztrál színész (A nyomorultak, X-Men) a hollywoodi Dolby Színházban szombat este megrendezett születésnapi “bulijára” 4500 vendéget hívott meg, akiknek azonban fizetniük kellett a részvételért.

Hugh Jackman cserébe énekelt, táncolt és az életéből vett történetekkel szórakoztatta a közönséget. A One Night Only (Egyetlen éjszaka) című előadáson 1,85 millió dollár (403 millió forint) gyűlt össze a Mozgókép és Televíziós Alapítvány számára, amely egészségbiztosítást és egyéb szolgáltatásokat nyújt a szórakoztatóiparban dolgozóknak, illetve az ágazat nyugdíjasainak.

“Ennél nárcisztikusabb módon valószínűleg nem ünnepelhettem volna a születésnapomat. A kedvenc dalaimból és életem történeteiből válogattam” – mesélte a sztár, aki az estén feleségének is énekelt, valamint megidézte szülőhazája, Ausztrália zenéjét és képeit.


Fotó: AFP / Charley Gallay

Előadását, amelynek során legutóbbi Broadway-műsorából is szemezgetett, 17 tagú zenekar támogatta. A programban levetítettek néhány filmklipet, továbbá klasszikus hollywoodi filmek részleteit. Az Ének az esőben egyik híres táncjelenetét is láthatta a közönség.

Hugh Jackman elmondta: azért az alapítványnak szánta az összeget, mert az “fenntartás nélkül úgy segít, akár egy család”.

A Dolby Színház nézőterén a szórakoztatóipar ismert szereplői ültek, köztük a filmcsillag Cybill Shepherd, Bryan Singer rendező-producer, Darren Criss színész-énekes és a dalszerző Carole Bayer Sager. A két és félórás műsor jótékonysági aukcióval zárult: Jackman egy elektromos Fiatot, a Farkas című film kellékei közül egy pár Farkas-karmot és az előadás alatt lecserélt, két átizzadt pólóját bocsátotta licitálásra. Az ingek darabonként 11 ezer dollárért (2,4 millió forintért) keltek el.

Ajánlott videó

Egy friss hazai felmérés szerint az embereknek csupán a 12 százaléka készít végrendeletet. Arról nincs adat, hogy a népesség hány százalékának vannak érdemi ismeretei az öröklés szabályairól. Sándor Zsuzsa most felhívja a figyelmet néhány gyakori tévedésre.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!