Szórakozás

Szétlopták az eltűnt olajos villáját

Szinte téglánként hordták el a kilencvenes években olajszőkítéssel vádolt Juhász István egykoron több tízmillió forintot érő tanyáját.

Tíz év alatt romhalmazzá vált az egykoron 42 millió forintra taksált ingatlan – írja a békéscsabai vállalkozó, Juhász István kúriájáról a Beol.hu. Az olajügyekkel is hírbe hozott férfi a 2000-es évek elején tűnt el. A háza azóta lakatlan.

Miután halottá nyilvánították, négy gyermeke örökölte a villát. Egyikük a portálnak elmondta, szeretne túladni rajta, a mai állapotában azonban lehetetlen.

Szinte csak a falak maradtak a luxusvillából
(Fotó: beol.hu)

“Én lényegében gondnoka voltam a tanyának, ami azzal járt, hogy rendszeresen idejöttem, szétnéztem, és amikor láttam, hogy valamit elloptak, feljelentést tettem a rendőrségen. Az évek alatt többet is, időnként akadtak tettesek, de egy enyje-bejnyével, pár ezer forintos szabálysértési bírsággal megúszták. Én semmilyen kártérítést nem kaptam” – mondta el Juhász Brigitta, hozzátéve, előbb a bútorokat vitték el, végül már a téglákat is.

A tanya sorsáról további részleteket a békési lapban olvashat.

Emlékszik még az olajügyekre?

Az olajszőkítés egy több százmilliárdos üzlet volt a kilencvenes években, melybe sokan belehaltak, mások viszont meggazdagodtak. Ugyanakkor még ma is kerülnek elő olajmaffiózók. Nemrégiben Hódmezővásárhelyen csaptak le a kommandósok egy csalóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik