Szórakozás

Repülő és busz ütközött: a kamera az áldozat

Milliós értékű kézikamera sérült meg egy szegedi katasztrófavédelmi bemutatón.

Hétfőn a szegedi repülőtéren kataszrófavédelmi gyakorlatot tartottak a megyei tűzoltók, melyre a helyi média képviselői is meghívást kaptak. A gyakorlaton részt vett a katasztrófavédelem, a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a rendőrség, a mentőszolgálat, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a repülőtér vezetése, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének munkatársai is.

A szimulált helyzet szerint egy gép kényszerleszállást hajt végre, mert az egyik utas által a fedélzetre vitt veszélyes anyag szivárogni kezd, és ettől a pilóta rosszul lesz. A leszálló gép ütközik egy utasokat szállító autóbusszal. A balesetben tűz “keletkezik”, és több sérültet is el kell látni.

Az egyes munkafázisok, gyakorlottan zajlottak, az önkéntes középiskolás sérülteket hordágyra tették és a felállított kórház sátrakban ápolták. A veszélyes anyagot szkafanderes szakemberek ártalmatlanították és a tüzet is eloltották. Ez utóbbi művelet túl jól sikerült, az egyik tűzoltókocsiról irányított hab-sugár, pont a Városi Televízió éppen forgató operatőrét találta telibe. Először fékezhetetlen nevetés lett úrrá a helyszínen lévő újságírókon, de később kiderült, a történetnek valószínűleg lesz még folytatása, ugyanis a víztől csöpögő, milliós értékű kamera tönkrement.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik