Szórakozás

Kétszázezerért öltek

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 10. 08. 16:07

Egy idős ember halálraverése miatt bíróság előtt álló banda egyik tagjáról kiderült, hogy nem először gyilkolt.

Tavaly októberben egy mórahalmi tanya 60 éves tulajdonosát halálra verték a pénzéért. Pár napon belül elkapták a gyilkosokat. Most álltak bíróság elé.

Nem először gyilkolt

A tárgyaláson kiderült, hogy a három vádlott egyike korábban Romániában emberölés miatt 14 évet ült börtönben.

A gyilkossággal vádolt két férfi nem tett újabb vallomást. A bíró által felolvasott korábbi vallomásaik szerint mindketten a Maros megyei Ákosfalváról származnak, és egy ideje már Mórahalmon éltek, mezőgazdasági munkából tartották fenn magukat. Egyikük az áldozat tanyájának szomszédságában dolgozott, és néha át is ment hozzá.

A bűncselekmény napján vásárt tartottak a homokháti kisvárosban, a vádlottak pedig napközben italoztak. Rendőrségi vallomásuk szerint a szintén Mórahalmon élő ákosfalvi ismerősük beszélte rá őket, hogy rabolják ki az átlagosnál módosabbnak gondolt gazdát.

Elosztották a zsákmányt

Késő éjjel a tanyához mentek, kihívták a 60 éves embert és lesből fejbe csapták egy feszítővassal, majd ütötték, rúgták. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Támadói átkutatták az épületet és valamivel több mint kétszázezer forint készpénzt és más – közelebbről meg nem nevezett – értéktárgyakat vittek el.

Noha a zsákmányt elosztották, a harmadrendű vádlott állítja, nem ő volt a felbújtó, sőt ő azzal fenyegette a másik két férfit, hogy rendőrséghez fordul. Vallomásában aztán azt mondta, csak azért fogadta el a pénzt, hogy társai ne tudjanak megszökni a felelősségre vonás elől.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.