Szórakozás

Kovács Stone-nak tetszik az idei X-faktor

X-faktor lázban égnek tévénézők milliói. A zenei tehetségkutató műsor tavalyi szegedi sztárja, Kovács Stone úgy véli: a show idén is nagy sikerre van ítélve.

A nézettségről készült adatok egyértelműen bizonyítják: az RTL Klub X-faktor című zenei vetélkedése idén is mágnesként vonzza a nézőket. Van, aki meglepődik ezen, nem értve, hogyan lehet ennyi év után is ámulatba esni egy tehetségkutatón, míg mások azt mondják: a verseny izgalma, legyen szó sportról, szellemi vagy zenei vetélkedésről semmi máshoz nem hasonlítható. Ebben rejlik hát a siker titka?

fotó: facebook

Kevés a hang, érdekes egyéniség kell

– Szerintem az X-faktor sikeréhez nagyban hozzájárul, hogy az RTL Klub évről évre levonja a szükséges tanulságokat a korábbi versenyből, újít, még olajozottabbá teszi a műsorfolyamot. A tévés szakmai stáb azzal is pontosan tisztában van, hogy nem csak az számít, ki hogyan néz ki, esetleg milyen hang jön ki a torkából. Hanem az is, mennyire egyéniség, miként tudja szolgálni az érdeklődés folyamatos felkeltését – vélekedik az X-faktor varázsáról Kovács Stone. Ő tavaly nem csupán a szegediek kedvenceként halmozta a sikert, eljutva egészen a legjobbak közé, így aztán van rálátása arról, mi történik a kulisszák mögött.

– Ez egy show, amit el kell adni, és eladni csak érdekes embereket, produkciókat lehet. Elképzelhető, hogy ennek a szemléletnek áldozatul esik egy-egy kifejezetten jó hangú énekes, de a zsűri és a stáb pontosan látja: két szinte egyforma egyéniségre nincs szükség egy műsorban. Emellett a “bereklámozás” is egyre profibb módon történik. Tavaly a mi sztárolásunk még korántsem volt olyan sikeres, mint az idei versenyzőké. Most mire valaki nekikezd a döntőnek, már ismert emberként lép színpadra.

Ötven év felett miért nincs senki?

Így igaz – helyeseltem, éppen ezért látjuk: most senki nincs, aki az ötven feletti korosztályt képviselné.
– Akkor ez újdonságnak számított, ám tegyük hozzá: nyilvánvaló, hogy egy tehetségkutatóban nem igazán tudnak egy ötven felettivel mit kezdeni. Ebben a korban már csak nagyon ritkán indítható karrier, emellett egy ötvenen túl járót nehezebb is kezelni, irányítani, mint egy kiforratlan egyéniségű, kezdő fiatal énekest. A szemszögemből nézve a lényeg az, hogy én legalább színpadra kerültem, és teljesítettem a küldetésemet. Bebizonyítottam, hogy a korosztályomhoz tartozó is kínálhat olyan értéket, amire van közönség. Egyben bátorítást adhattam más hasonló korúaknak – nem kell az álmaikról lemondani csak azért, mert már nem illenek bele a fiatal kategóriába.

Stone egyébként hálásan gondol vissza X-faktoros szereplésére, mert úgy érzi, mind szakmai fejlődésében, mint az országos megismertetésében sokat segített a műsor. Azóta is rendszeresen járja az országot, Eger, Kecskemét, Gönc, Tata közönsége is tapsolt már a produkciójának, a siker sehol nem maradt el. Csak éppen Szegeden nem lép színpadra Stone, holott tavaly végig azt hangoztatta: mennyire szereti ezt a várost.

Szegeden nem lépett színpadra

– Ez így is van, nagyon szeretem Szegedet, és nem rajtam múlik, hogy nem énekelek itthon. Ezen a nyáron is számtalan fesztivál volt a Széchenyi téren, de egyre sem hívtak meg. Valami rejtélyes ok miatt a műsorszervezők itt nem látnak fantáziát a műsoromban, de ne kérdezze az okát, mert nem tudom. Nem férek bele a koncepcióba? Öreg rockernek nem vagyok elég rocker, netán nem vagyok elég öreg? Mondjam azt: senki sem lehet próféta a saját hazájában? Nem tagadom, fáj ez egy kicsit, de nem őrlöm magam a dolgon, végzem a munkám, írok újabb és újabb dalokat, készülök egy olyan koncertsorozatra, ahol már 12 saját dallal tudok bemutatkozni. Stonemusic címmel saját weblapot indítottam, ott mindig megtalálnak az érdeklődők, örömmel fogadom kérdéseiket és kéréseiket. Mint ahogy örömmel látom azt is, hogy a youtube-on egyre többen és többen hallgatják meg dalaimat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik