Szórakozás

Szovjet gránátok Soponyánál

granat(210x140)(1).jpg (gránát)
granat(210x140)(1).jpg (gránát)

Egy világháborús tüzelőállást tárhattak fel.

Több mint egy tucat szovjet gránát került elő a Fejér megyei Soponya külterületén hétfőn, valószínűleg egy világháborús tüzelőállásra bukkantak – közölte a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-vel.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: mezőgazdasági munkálatok közben találtak rá tíz 76 milliméteres páncéltörő gránátra, három 76 milliméteres páncéltörő lőszerre, egy szintén 76 milliméteres tüzérségi hüvelyre, valamint hat páncélelhárító kézigránátra és egy repeszkézigránátra.

A szovjet lőszerek és gránátok vélhetően egy volt tüzelőállásban feküdtek. A tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították az eszközöket – közölte.

A szovjet lőszerektől és gránátoktól nem messze találtak egy kilőtt, de fel nem robbant német 105 milliméteres repeszromboló gránátot sérült gyújtószerkezettel, azt a helyszínen megsemmisítették – tette hozzá a szóvivő.

Szeptemberben egy szovjet-orosz Iljusin Il-2-es csatarepülőgép roncsait és feltehetően pilótájának földi maradványait tárták fel a Fejér megyei Seregélyeshez közeli Pálinkaházpusztán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik