Szórakozás

„Ez a nap más, mint a többi!”

Halász Judit (Halász Judit)
Halász Judit (Halász Judit)

Ma ünnepli a hetvenegyedik születésnapját Halász Judit, minden kisgyerek örök kedvence. Az énekesnő a mai napig járja az országot és teltházas koncerteket ad, amire a szülők nem csak azért viszik a gyermekeiket, hogy a kicsik szórakozzanak.

Generációk nőttek fel Halász Judit dalain, aki 1942. október 7-én született Budapesten. 1964-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd utána nem sokkal a Vígszínházhoz került, ahol azóta is a társulat tagja. Pályafutása során közel negyven filmben és tévéjátékban szerepelt, munkássága elismeréseként Kossuth- és Jászai Mari-díjjal is jutalmazták, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze, valamint a Hallhatatlanok Társulatának örökös tagjává is választották. Mégis: legtöbben mint énekesnő ismerik és szeretik őt.

Fotó: MTI/ Kallos Bea

Lemezt először Ikrek hava címmel készített, ahol Radnóti verseit zenésítette meg, műfajt teremtett azzal, hogy magyar költők verseit énekli fel a könnyűzenei élet legjobbjaival, ezekből a lemezekből több mint másfélmillió kelt el.

Többszörös arany- és platinalemez tulajdonosa, de nagyságát mégis az mutatja a leginkább, hogy mind a mai napig hívják, koncerteket ad, szórakoztat kicsiket és nagyokat egyaránt. Legutóbbi lemeze 2011-ben jelent meg Apa figyelj rám címmel.

Boldog születésnapot, Halász Judit!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik