Szórakozás

Diplomatát játszva csalt el félmilliárd adót

A szlovák férfi rendszeresen megvezette a magyar hatóságokat. Amikor elkapták wellness-szállót követelt magának.

A szlovák férfi diplomatának adta ki magát, így csempészett át nagy mennyiségű árut a határon. A gyanú szerint mindezt fiktív cégek segítségével vitték véghez, de nem fizettek adót a termékek után. Az eredetileg Szlovákiában vásárolt élelmiszereket Magyarországon adták el, ahol a bűncselekményben részt vevő vállalkozások valótlan adóbevallásokat készítettek. Az elsődleges számítások szerint nagyjából 1,5 millió euróval, azaz 450 millió forinttal károsította meg a bűnbanda Magyarországot.

Fegyvereket találtak

A magyar hatóságok őrizetbe vették a férfit és a luxusautókat is, amelyekkel közlekedett. Az MTV híradójának felvételein láthatók a járművek, melyekkel eddig sikeresen bonyolította ügyleteit.

Eddig több közúti szabályszegést is megúszott, mivel a budapesti szlovák nagykövetség dolgozójának adta ki magát.

Az akció kapcsán 32 helyszínt kutattak át a nyomozók, ahol nemcsak csempészárura, hanem lőfegyverekre, lőszerekre is bukkantak.

Wellness-szálló helyett börtön

Az áldiplomata őrizetbevételekor azt követelte az adóhatóság embereitől, hogy egy wellness-szállóban helyezzék el. Határozott fellépése és a nagykövettel való fenyegetés ellenére a bíróság Hajdu-Bihar megyébe szállíttatta a férfit, ahol börtönben tölti az előzetes letartóztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik