Szórakozás

Rossz számlát adnak a parlamenti büfében?

Az étkezde által adott nyugták állítólag semmilyen szempontból nem felelnek meg a hivatalos szabályoknak.

Az úgynevezett számlalottót azért vezették be Szovákiában, hogy rákényszerítsék a cégeket érvényes, regisztrált számla kiálítására az eladott áruról. A pozsonyi parlament büféjében viszont valami nem stimmel. A blokk sem a pénzügyminisztérium logóját, sem az általános forgalmi adó adatait nem tartalmazza – írja a Bumm hírportál.

A furcsaságra egyébként egy cseh újságíró figyelt fel, ezután derült ki, hogy a büfé által kiállított nyugta semmire sem jó. Nem így látja ugyanakkor a dolgot a parlament. Szerintük egy jogszabály szerint teljesen legális számlákat állítanak ki az étkezdében. A 289/2008 számú, az elektronikus regisztrációs kasszákról szóló törvény ugyanis csak azon fizikai és jogi személyekre vonatkozik, akik vállalkozói engedély birtokában árut vagy szolgáltatást értékesít. A Szlovák Nemzeti Tanács Hivatala nem ilyen személy, ezért nem kell regisztrációs kasszát használnia – olvasható a cikkben.

Itthon az alkohol fogy legjobban a Parlamentben

Furcsaságokért azonban nem kell a szomszédba mennünk. Magyarországon az országházi büfében a sörnek és a bornak van a legnagyobb forgalma, főként ülésszak ideje alatt. A legnagyobb fogyasztás ráadásul az ülésnapokra esik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik