Szórakozás

Nézze meg a láthatatlan hotelt!

Egy svéd kisvároshoz közeli erdőben tükörrel borított kockaépületben élhetnek azok, akik el akarnak tűnni a nagyvilág elől.

A svédországi Lulea várostól nem messze találhatók a nem mindennapi lakóhelyek, melyeket az erdő fáira építettek. A hotel teljesen beleolvad környezetébe, ugyanis külső falait tükörlapokkal fedték be, így alaposan ki kell nyitnunk a szemünket, ha rá akarunk bukkani a fenyőfák között – olvasható a Telegraph hírportál cikkében

A különleges lakosztályok 4-5 méterrel a föld felett, a fatörzsekhez rögzítve állnak, akár egy madárfészek. A teljes elszigeteltségről nemcsak a tükörfalak, hanem a behúzható rámpák, létrák gondoskodnak. A lakók gyakorlatilag köddé válhatnak a természet lágy ölén. A kérdés, hogy a vadon élő állatok és madarak észreveszik-e a rejtőzködő építményt, nem alaptalan. A mérnökök azonban erre is gondoltak: olyan ultraviola réteggel vonták be a külső részeket, melyeket csak a madarak érzékelnek, így nem ütköznek neki az erdő tükörképének.

A lakókockák kicsik, ugyanakkor komfortosak: fürdőszoba, minikonyha, pihenőhelység is várja a különleges szállásra vágyó turistákat. A természetközeliség pedig láthatóan alapvető jellemzője a szállodának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik