Szórakozás

ZsaruCar Szegeden: jogsi nélkül és hamis rendszámmal

ZsaruCar  (zsarucar, rendőrség, autó)
ZsaruCar  (zsarucar, rendőrség, autó)

Pénteken a rendőrök és a polgárőrök 22 ezer autót ellenőriztek a Tisza-parti városban.

Pénteken a ZsaruCar rendszer segítségével ellenőrizték Szeged több közlekedési csomópontjában az áthaladó autókat: a lopott, vagy egyéb bűncselekmény miatt körözött, a műszaki érvényesség nélkül közlekedő, illetve a forgalomból kivont gépjárműveket és a körözés alatt álló személyeket szűrték ki.

Az akcióban valamivel több mint 22 ezer járművet ellenőriztek. Ezek közül 22 autó ki volt tiltva a forgalomból, 45 műszaki érvényesség nélkül közlekedett, 12 esetben pedig kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkeztek. Négy autósnak vezetői engedélye sem volt. A rendőrök kettő körözött személyt fogtak el, valamint két olyan gépjárművet ellenőriztek, amelyek rendszámát meghamisították – tájékoztatta a Szeged24-et Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az akcióban részt vett az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság autóvadász csapata, a Kecskeméti Hírős Polgárőr Egyesület, a Makkosházi Polgárőrség, a Sződligeti Polgárőr Egyesület, az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítési Tagozat autóvadász csapata, valamint a Szegedi Rendőrkapitányság három és a Csongrádi Rendőrkapitányság egy csapata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik