Szórakozás

Szigorú ebzárlat Kecskeméten

kutyatámadás (kutyatámadás)
kutyatámadás (kutyatámadás)

Veszettség vírust találtak egy a városban kilőtt róka tetemében. Három hónapig minden kutyát és macskát elzárva kell tartani.

Kilencven napos ebzárlatot rendelt el, szeptember 13-tól számítva Kecskeméten a Bács megyei kormányhivatal –írja a Baon.hu. A hivatal csütörtökön adta hírül, hogy a megyeszékhely egyik tanyáján, egy kilőtt róka tetemében veszettség vírust találtak. Az ebzárlat ideje alatt minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve kell tartani. Állatot csak hatósági állatorvosi engedéllyel lehet kivinni a városból.

Veszettség vírust találtak egy a városban kilőtt róka tetemében. (Fotó: Northfoto)

A Kecskeméti Hírhatár úgy tudja, a rendőrség és a katasztrófavédelem kutyái, illetve a beoltott vakvezető kutyák mentesülnek a korlátozás alól.

Nem csak Kecskeméten, az ország más nagyvárosaiban is egyre gyakoribb vendégek a vörös prémű ragadozók. Tatabányán épp a napokban filmeztek le egy, a belvárosban kódorgó rókát. Az az állat – a videó készítőjének beszámolója szerint – nem tűnt betegnek, de még riadtnak sem. Kifejezetten nyugodtan sétálgatott a tízemeletesek között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik