Szórakozás

Bélszínnel eteti kutyáit II. Erzsébet

bélszín (bélszín, )
bélszín (bélszín, )

Kutyakonzervet egyáltalán nem kapnak a négylábúak, a fejedelmi lakomát pedig pontban ötkor tálalják nekik.

A brit adófizetők valószínűleg jócskán hőbörögni fognak, amikor néhány nap múlva megjelenik Brian Hoey, II. Erzsébet egyik életrajzírójának legújabb könyve, amelyben az udvari kedvencekről ír. A királynő corgie-jai ugyanis nem mindennapi kutyaéletet élnek: bélszínnel etetik őket, és a menü tálalásának is megvan a pontos időpontja. A négytagú corgie-falka ugyanis minden nap pontban ötkor étkezik.

Az apró termetű ebek soha nem kapnak konzerv kutyaeledelt, és az uralkodó mindig személyesen látja el a megfelelő öntettel az igényesen elkészített étkeket, amelyeket egy udvaronc hoz át a konyháról.

II. Erzsébet férje, a jelenleg 92 esztendős Fülöp herceg ugyanakkor állítólag nem osztja hitvese rajongását: az új életrajzi kötet szerint az agg herceg ki nem állhatja a corgie-kat, főleg azok “szüntelen csaholása” miatt. A corgie-k ennek ellenére az utóbbi hatvan évben szinte mindig láthatók voltak a királynő környezetében, gyakran még protokolláris eseményeken is.

A palotába egyébként épp nemrégiben törtek be, ám arról nem szóltak a hírek, hogy vajon a királynő kis kedvencei igyekeztek-e megvédeni gazdájukat a betörőtől.

Fotó: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik