Szórakozás

Újravizsgálják Diana halálát

Diana hercegnő (diana hercegnő, )
Diana hercegnő (diana hercegnő, )

Sajtóhírek szerint a Scotland Yard újraindítja a nyomozást a hercegnő halálával kapcsolatban, miután megbízhatónak találták a számukra új információkat átadó forrásokat.

Néhány hete a brit különleges egység egykori tagjának exanyósa és apósa azzal állt elő, hogy Dianát a királyi család gyilkoltatta meg, és nem baleset történt. Most pedig a Daily Mail úgy tudja, hogy a lányuk is vallomást tett az ügyben, az angol rendőrséget pedig meggyőzték annyira a hallottak, amiért már érdemes újraindítani a nyomozást.

Elvakított sofőr?

A trió azt állítja, hogy a nő volt férje – akit csak N katonaként emlegetnek – mesélt nekik a SAS titkos akciójáról 2008-ban, amikor speciális sofőrleckéket adott Vilmos hercegnek. A tisztnek állítólag lelkiismeret-furdalása volt, amiért egyik kollégája tette miatt Diana nem láthatta, milyen fantasztikus férfi lett a fiából. Így mindent elmesélt akkori nejének, aki később továbbadta a történetet a szüleinek.

A sztorijuk szerint a különleges egység egyik tagja irányított fénnyel elvakította a hercegnőt és Dodi al-Fayedet szállító autó sofőrjét, és ezért csapódtak a párizsi alagút falának. A tiszt ellenőrizte is, hogy a járműben ülők súlyosan megsérültek-e, majd egy motoron elhajtott.

Nem először merült fe, hogy megölték

A gyilkosság eshetőségét eddig kétszer vizsgálta ki a rendőrség, de egyszer sem találtak elég bizonyítékot, és változatlanul a sofőr gyorshajtása és ittas állapota a hivatalos oka a történteknek. Most azonban túl sok olyan információt hallottak, amiket nem lehet csak úgy hasra ütve kitalálni.

A Szívek hercegnőjeként emlegetett Diana a társaságában levő szeretőjével, Dodi al-Fajeddel együtt 1997. augusztus 31-én halt meg, amikor az őt szállító autó egy párizsi alagútban betonoszlopnak ütközött, miközben lesifotósok elől menekültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik