Szórakozás

Pandák miatt marakodnak egymással a belgák

kicsi-panda(960x640)(1).jpg (panda, kölyök, )
kicsi-panda(960x640)(1).jpg (panda, kölyök, )

Kína két óriáspandát - egy hímet és egy nőstényt - kölcsönöz 15 évre Belgiumnak egy megállapodás alapján, amely Elio Di Rupo belga miniszterelnök minapi pekingi látogatása során született.

Az eset flamand-vallon nyilatkozatháborút váltott ki Belgiumban, ugyanis a két kínai óriáspanda nem a holland nyelvű Flandriában található, nagyhírű antwerpeni állatkertbe, hanem a franciaajkú Pairi Daiza vadasparkba kerül.

A tapasztalatok szerint egy állatkert látogatottságát akár 20 százalékkal is növelheti, ha pandával gazdagodik. A kínaiak – ügyesen felismerve az üzleti lehetőségeket, amelyek e vonzerőben rejlenek – már Nagy-Britanniával, Ausztráliával, Ausztriával, Japánnal, Szingapúrral, Spanyolországgal, Tajvannal, Thaifölddel és az Egyesült Államokkal is kötöttek hosszú távú “pandakihelyezési” ügyletet.

A vallon szocialista párti belga kormányfő úgy nyilatkozott, hogy egész Belgium számára megtiszteltetés a kínai pandák érkezése.

Az idén 170 éves antwerpeni állatkert szóvivője azonban csalódottságának adott hangot, amiért “a miniszterelnök nem gondolt rájuk”, a két játékos pandamaci nem őket, hanem a Di Rupo lakóhelyétől nem messze fekvő vallon vadasparkot fogja megörvendeztetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik