Szórakozás

Árpád készítette György herceg bölcsőjét

Egy magyar restaurátor, Rostás Árpád készítette el György herceg bölcsőjét. Katalin és Vilmos herceg különleges ajándéka milliókat ér.

Rostás Árpád ismert restaurátor két hónap alatt készítette el a kis György herceg ajándékát. A magyar művész nem kapott erre megbízást, önzetlenül készítette el a különleges bölcsőt, amit majd szeptember végén ad át a hercegi párnak.

“Több mint két hónappal ezelőtt különös álomból ébredtem. Látomásomban egy csodálatos bölcső szerepelt, amit mindenképpen el akartam készíteni a kis György hercegnek” – mondta a StoryOnline-nak Rostás Árpád restaurátor.

“Ezt követően elmentem a mestereimhez, akik segítettek, hogy elkészítsem a különleges bölcsőt. Kedves ismerősöm, Szunai Miklós pedig felvette a kapcsolatot Károly herceg alapítványával. A szervezet képviselője úgy látta, hogy a készülő bölcső méltó a királyi családhoz. Később megkeresett az egyik spanyol lovagrend képviselője, aki felajánlotta, hogy segítenek átadni a királyi családnak az ajándékomat. A bölcsőt szeptember végén szentelik meg Londonban, és a tervek szerint 27-én kerül a hercegi párhoz” – mondta Árpád, aki jelenleg is a végső simításokat végzi a bölcsőn.   “Az elkészült alkotás egy méter magas és egy méter hosszú. Nehéz megmondani, hogy mennyit ér, mert úgy gondolom, hogy felbecsülhetetlen az értéke. Minőségi anyagokból és önzetlenül készítettem. Ezzel is szeretném megköszönni azt a rengeteg szeretet, amit állami gondozottként kaptam. Remélem ez egész Magyarországnak büszkeséget hoz” – magyarázta Árpád, aki az ajándékon elrejtette a magyar himnusz teljes szövegét.
A Storyonline információ szerint a bölcső valóban sokat ér, hisz csak a diófa köbmétere – amiből készült – 600 ezer forint.

Fotó: rostas.jimdo.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik