Szórakozás

DVD-n Ákos 2084 című turnéjának két kulcskoncertje

akos(210x140)(1).jpg (ákos)
akos(210x140)(1).jpg (ákos)

Október 2-án jelenik meg.

A tavaly kiadott 2084 című szintirock-album anyagára, valamint a legismertebb Ákos- és Bonanza Banzai-dalok újrahangszerelt változatára épült koncertsorozat előadásait több mint kétszázezren látták országszerte és a határokon túl – tájékoztatta a zenész menedzsmentje csütörtökön az MTI-t.

A Turné 2084 kétszer is eljutott Londonba, hallhatták Marosvásárhelyen, Amszterdamban és Brüsszelben. A hazai helyszínek között kétszer szerepelt a soproni VOLT Fesztivál, 2012-ben a Sziget fesztivál, idén Békéscsaba, Debrecen, Székesfehérvár, Szeged.

A felvételek dupla DVD-n kaptak helyet: az első korong a Papp László Budapest Sportarénában tavaly decemberben tartott teltházas lemezbemutató koncert teljes anyagát tartalmazza, a második pedig a jubileumi, 20. Sziget fesztiválon adott műsor kibővített változatát, kiegészítve számos eddig kiadatlan felvétellel. A második DVD-n emellett werkfilmek, a 2084 albumhoz kötődő valamennyi videoklip, valamint rejtett tartalom is található lesz. A kiadvány fotókkal színesített kísérőfüzettel jelenik meg.

Ákos a 25 évvel ezelőtt alakult Bonanza Banzai frontembereként lett ismert a nyolcvanas években, a zenekarral 1995-ig kilenc albumot jelentetett meg. Szólóelőadóként még nagyobb sikereket ért el, 18 magyar és hat angol nyelvű albumot készített, de írt verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet és színdarabhoz zenét. Számos zenei díjat kapott, tavaly márciusban Kossuth-díjat vehetett át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik