Szórakozás

Halálbüntetés kaphat, aki szennyezi a levegőt

Kína nagyvárosaiban, főként Pekingben egyre több gondot okoz a sűrű szmog, mely teljesen beborítja az utcákat. A kormány halálbüntetést helyezett kilátásba. Sok helyen a csapvíz is ihatatlan.

Az ázsiai országban a társadalmi felháborodást egyre inkább a környezetszennyezés okozza, hiszen néhol már kritikus körülmények közt kell élniük az embereknek. Tavasszal például döglött sertéseket találtak abban a folyóban, melyből Sanghaj ívóvízét nyerik – írja cikkében a Piac&Profit hírportál.

A kormány attól sem riadna vissza, hogy a súlyos kihágásokat halálbüntetésel torolja meg. A környezetvédelemre fordítandó állami pénzekből ugyanakkor csak azoknak a cégeknek jut, melyek rendelkeznek környezetvédelmi biztosítással.

Ha egy vállalat nem fizeti be a biztosítást, negatív környezeti jelentést adhatnak ki róluk és ettől hitelképességi minősítésük is kedvezőtlenebb besorolásba kerülhet, hangsúlyozta a kormány, vagyis üzletet, megbízásokat veszthetnek el. Eddig 2000 vállalatra terjesztették ki a biztosítást, melyek 3,2 milliárd dollárnyi kockázatértéket hordoznak.

A teljes cikk itt olvasható!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik