Szórakozás

Nem sportol a magyar netezők többsége

szamitogep(960x640)(13).jpg (számítógép, internet, )
szamitogep(960x640)(13).jpg (számítógép, internet, )

A magyar internetezők mindössze 38 százaléka sportol valamit - derül ki a Kutatópont legfrissebb internetes felmérésből.

A május harmadik hetében készített, a 18-69 év közötti internetezőket vizsgáló felmérés szerint a válaszadók csupán 6 százaléka volt elégedett teljes mértékben az edzettségi szintjével, külsejükkel 9, egészségi állapotukkal pedig csupán 12 százaléknyian voltak megelégedve.

A nem sportolók 39 százaléka időhiány, 34 százaléka az elhatározás hiánya miatt nem kezd mozogni, 33 százalék viszont bevallottan túlságosan lusta. A leggyakrabban említett kifogások közé tartozott még a fáradtság és az anyagi okok. Sportolási lehetőségeivel csak a válaszadók 10 százaléka elégedett teljes mértékben.

Míg a 18-29 évesek 41 százaléka jelölte meg az elhatározás hiányát, addig a legidősebb korcsoport, az 50-69 évesek csak 24 százaléka nyilatkozta ugyanezt.

A sportolók körében az öt főbb motivációs tényező, az egészség, az edzettség, a jó közérzet, az örömszerzés és a jó kinézet volt. A 18-24 év közöttiek 75 százaléka tekintette a sportot az egészségmegőrzés eszközének, míg a középkorúak inkább a jó közérzetet említették legmeghatározóbb tényezőként.

A férfiak az egészséget, a nők viszont a közérzet javítását említették első helyen. A nők csupán 7-8 százaléka volt elégedett a közérzetével, egészségi állapotával, külsejével és edzettségi szintjével, míg a férfiaknál ugyanez az arány közel kétszer akkora: 13 százalék volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik