Szórakozás

Aradi és magyar rendőrök közösen járőröztek

Az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség két rendőre a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársaival közösen járőrözött két napon át.

A magyar-román együttműködésben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és az Arad Megyei Rendőr-főfelügyelőség havonta szervez közös közlekedésrendészeti járőrszolgálatot.

A cél elsősorban a nemzetközi forgalomban közlekedő rossz műszaki állapotú járművek, illetve nem kellően kipihent állapotban volán mögött ülő járművezetők kiszűrése. Emellett az okmányok, engedélyek meglétét, érvényességét, a passzív biztonsági eszközök használatát, a személy- és áruszállítási szabályok betartását is ellenőrzik. A román rendőrök kedden és szerdán Békéscsabán vettek részt az ellenőrzéseken és a járművezetők tájékoztatásában.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai is rendszeresen részt vesznek a határ túloldalán a „Magyarország és Románia közös államhatárának közelében a magyar és román gépjárművezetők által okozott közlekedési balesetek számának csökkentésére” szervezett járőrszolgálat ellátásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik