Szórakozás

Kamera elé állt a késeléssel gyanúsított testvérpár

A múlt hétvégi focimeccs után történt szentesi késelés gyanúsítottjai egy helyi hírportálnak beszéltek az ügy előzményeiről. Mint mondták, ők csak 14 éves testvérük és egy 17 éves ismerősük összeverését akarták megakadályozni. Állításaikat a rendőrség részben megerősítette. Az egyik szentesi szurkoló ellen garázdaság miatt eljárás indulhat.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, múlt hét szombaton a Szentesi Kinizsi futballcsapatának mérkőzését követően lábon szúrtak egy helyi szurkolót, míg egy másikat bántalmaztak. A Kiniszi ultrák közösségi oldalán olvasható bejegyzések szerint két társuk épp a drapériákat és a zászlókat vitte fel a raktárba, amikor rájuk támadtak.

A Szentesi Rendőrkapitányság nyomozói néhány percen belül megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével egy helyi testvérpár gyanúsítható. Ellenük a rendőrség országos elfogatóparancsot bocsátott ki.

Másnap mindketten feladták magukat a városi kapitányságon.

Tegnap a Szentesi Mozaik című internetes hírportál közzétett egy videót, melyen a testvérpár beszél az ügy előzményeiről. Szerintük korántsem úgy történtek a dolgok, mint azt a szurkolók állítják. Mint mondták, 14 éves testvérüket, valamint egy ismerősüket, volt iskolatársukat akarták megvédeni, akikre gyakorlatilag minden ok és előzmény nélkül rátámadtak az ultrák. A 17 éves volt iskolatárs is megszólal az interjú során. Ő azt mondja, a meccs végét követően, mindenfajta előzetes szóváltás nélkül a földre lökték, többször megütötték, illetve fejbe rúgták. Esetében rasszizmusról sem lehet szó, ő ugyanis mint mondja, nem roma.

A testvérpár idősebb tagja azt nyilatkozta, csak őket akarták megvédeni, ezért mentek oda verekedni. A késelést azonban mindketten tagadták.

A fiúk által elmondott előzményeket a rendőrök is megerősítették.

– A szentesi nyomozók a beszerzett tanúvallomások és kamerafelvételek alapján megállapították, hogy a támadás előzménye az volt, hogy a később bántalmazott férfi több alkalommal ököllel megütött, majd fejbe rúgott egy 17 éves fiút. A szóváltás, majd a tettlegesség és a késelés ebből alakult ki –mondta el az üggyel kapcsolatban Szenti Szabolcs rendőr százados, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve a bántalmazott férfit a napokban kihallgatásra előállították.

– A Szentesi Rendőrkapitányság garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a 30 éves férfit, aki  beismerte a bűncselekmény elkövetését – tudtuk meg a századostól.

A három gyanúsítottal szemben a további büntetőeljárást a Szentesi Rendőrkapitányság folytatja le.

A testvérpárral készült interjút itt tekinthetik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik