Szórakozás

Ősztől nehezebb lesz gyógyszerhez jutni?

gyógyszertár (gyógyszertár)
gyógyszertár (gyógyszertár)

Az új rendelet miatt már délután bezárhatnak a gyógyszertárak.

A július végén kihirdetett rendeletmódosítás szerint a gyógyszertárak szaklétszámát szeptember 1-jétől a patika nyitvatartási ideje, valamint a befogadott vények száma határozza meg-írja az MTI.

A létszámrendelet szerint a patikák heti negyven óra nyitvatartási idő alatt egy gyógyszerészt, míg heti hetven óra felett már négy gyógyszerészt és emellett négy szakasszisztenst kötelesek foglalkoztatni. Ezen felül, ha a gyógyszertárban beváltott havi vények átlaga meghaladja a háromezret, akkor háromezer vényenként további egy gyógyszerészt vagy szakasszisztenst is foglalkoztatniuk kell.

Most a Hálózati Gyógyszertárak Szövetsége fejezte ki aggodalmát az új rendelettel kapcsolatban. Véleményük szerint ezzel annyira megnőnek a patikák adminisztrációs és anyagi terhei,hogy kénytelenek lesznek korábban bezárni.Ez főleg a forráshiánnyal küzdő kisebb települések gyógyszertáraiban okoz majd nagyobb gondot. Ha kevés a patika, és korábban is zárnak, akkor félő,hogy a falvakban ezután nehezebb lesz gyógyszerhez jutni-írta közleményében a HGYSZ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik