Szórakozás
kátyú (kátyú)

Négyszázötven év kellene a kecskeméti gyalogúthálózat felújításához

Frankó Máté
Frankó Máté

2013. 08. 22. 16:47

Évente 4 millió forintot költ a kecskeméti önkormányzat járdafelújításra. Ebből az összegből a gyalogúthálózat fél százalékát sem tudják rendbe hozni. Az ott élő idősek közben bosszankodnak, számukra ugyanis szinte járhatatlanok a megyeszékhely útjai.

Korábban a témában:

A járdák rossz állapotával kapcsolatban kereste meg egy olvasója a Baon.hu-t. A férfi a portálnak elpanaszolta, hogy 74 éves felesége nemrég elesett a házuk előtt, és csúnyán megütötte magát, napokig fájlalta a kezét és a vállát, fájdalomcsillapítókat kellett szednie. A idős úr szerint egy, a házuk előtt tátongó kátyú okozta a balesetet. A férfi felesége példájával szerette volna felhívni a figyelmet a kecskeméti közterületeken tapasztalható áldatlan állapotokra.

A Bács-Kiskun megyei hírportál egyébiránt más esetekről is beszámol. Mint írják, több szépkorú embert ért már baleset a környéken, a járdákon terebélyesedő úthibák miatt.

Az ügy kapcsán a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának vezetője elmondta, kimondottan járdajavítási munkákra, a korábbi évekhez hasonlóan idén is 4 millió forint áll rendelkezésükre. Kasza Gábor szerint ez mintegy 1200 négyzetméter járdafelület kijavítására elég, míg a várost több mint 500 ezer négyzetméternyi gyalogosút hálózza be.

A kecskeméti járdákról szóló teljes cikket itt olvashatják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.