Szórakozás

Sajdik Ferenc: Örökké munkamániás leszek

sajdik-ferenc(960x640).jpg (sajdik ferenc, )
sajdik-ferenc(960x640).jpg (sajdik ferenc, )

Ma ünnepli nyolcvanharmadik születésnapját Sajdik Ferenc. A Kossuth-díjas magyar grafikus, karikaturista, A nagy ho-ho-horgász és Pom-Pom kalandjainak alkotója elárulta, hogy még most is egy új mesén dolgozik.

Sajdik Ferenc szívesen elbújik a világ elől, nem szereti ha vele foglalkoznak és soha nem kérkedik azzal, hogy mit ért el eddig. Ismerősei szerint nem szívesen nyilatkozik, de a Hír24-gyel mégis kivételt tett.

“A mai nap is csak olyan mint a többi, rajzolok egy kicsit, majd elmegyek sétálni. A rokonokkal már hétvégén megünnepeltük a születésnapomat, volt torta és ajándékot is kaptam: üres rajzlapokat. Ez az ami leginkább inspirál engem. Néha azt érzem, hogy a rajzolás már mániámmá vált. Olyan, mint a focistáknál a labdaéhség” – mondta a grafikus, aki jelenleg is dolgozik egy rajzfilmen.

“Bár többször nyilatkoztam azt, hogy nem vállalok több rajzfilmet, de most mégis másképp döntöttem. A mesének a macskák lesznek a főszereplői és úgy tudom a tévé már meg is vette, így később mindenképpen láthatja majd a közönség” – osztotta meg Sajdik, aki azt is elárulta, hogy melyik karaktert rajzolta eddig a legszívesebben.

“Gombóc Artúr a kedvencem. Humoros és jó rajzolni. Érdekes, hogy egyébként nem szívesen nézem vissza a régi rajzaimat, mert mindig találok benne kivetnivalót. De talán ez a szakmánkkal együtt jár, akárcsak a festőknél, vagy más művészeknél. Nem véletlen, hogy Leonardo Da Vinci haláláig nem vált meg a Mona Lisától, mindenhová magával vitte és javítgatott rajta”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik