Szórakozás

Nem megy a politika a magyar celebeknek

Sportolók, színészek, celebek - sokan akartak már politikai pályára lépni, de úgy tűnik itthon a hírességeknek nincs szerencséje.

Könnyen elképzelhető, hogy Vitalij Klicsko bokszoló, az UDAR párt vezetője indul majd a 2015-ös ukrajnai elnökválasztáson. A sztársportoló még nem hozott ezzel kapcsolatban egyértelmű döntést, de nem akar semmit sem elsietni.

Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a külföldi hírességek könnyebben lépnek politikai pályára, mint hazai ismert emberek. Nem tudni, hogy azért mert a magyar választók hiteltelennek tartják őket ebben a szerepben, vagy csak arról van szó, hogy a sztár nem tudja jól “eladni magát”.

Külföldön nemcsak Ronald Reagan volt celebpolitikus, hanem egy igazi terminátor, Arnold Schwarzenegger is. A republikánus mozisztárt kétszer is Kalifornia kormányzójának választották. Cher egykori férje, Sonny Bono ugyancsak republikánsként politizált 1994-ben, azt megelőzően pedig Palm Spring polgármestere volt. A kilencvenes évek végén hunyt el. Clint Eastwoodot pedig két éven át volt egy kisváros, Carmel polgármestere.

Itthon pedig nem Cicciolina volt az egyetlen nő, aki politizált. Sokan emlékezhetnek arra, hogy Pécsi Ildikó 1994 és 1998 között képviselő volt.

Jelenleg két településnek is ismert ember az első ember, Halász Gábor Kiskutason, míg Dömsödi Gábor Bokor településen találta meg a számításait.

És akiknek nem sikerült..
Gáspár Győző 2006-ban Nógrádmegyer polgármesteri székéért indult függetlenként. Juga Veronika, a Barátok közt egykori színésznője 2010-ben tűnt fel az LMP országos listáján. Janicsák István pedig Zuglóban szeretett volna polgármester lenni.

Vajon melyik celeb lehetne sikeres politikusként? És miért? Kommentben várjuk az ötleteket.

Fotó: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik