Szórakozás
házasság (házasság, )

Trendi a másodlagos boldogító IGEN

24.hu
24.hu

2013. 08. 12. 14:16

Eljátszatják a „boldogító igen"-t, így olcsóbb, mintha a valódi anyakönyvvezető adná össze a párt külső helyszínen. Természetesen csak az után, hogy „négyszemközt" már letették az örökre szóló házastársi esküt a házasságkötő teremben.

Buktatók

Korábban özönlöttek a kérelmek a polgármesteri hivatalba Szegeden, hogy külső helyszínen tarthassák esküvőjüket a párok. Ha nehezen is, de többnyire kötélnek álltak az anyakönyvvezetők a kérésnek. Bacsik Sándorné, csoportvezető elmesélte, hogy ő is több alkalommal adott össze ifjú házasokat hajón, étteremben, kertben. Adódott olyan is, hogy miközben a pár éppen az igeneket préselte ki meghatottan, egy szamár a szomszédban iszonyú üvöltésnek kezdett, a násznép nem igazán tartotta vissza kacagását, így kevésbé sikerült meghittnek a pillanat. De volt olyan is, hogy az álló hajóra tervezett eskü közben elindult a hajó, s éppen az anyakönyvvezető került váratlan helyzetbe, illetve veszélybe sodródott maga az anyakönyv.

Átmeneti tiltás

Az említett nehézségek miatt is került ki a lehetőségek tárházából a külső helyszínen tartandó esküvő, de csupán néhány esztendőre. évek óta ismét van mód arra, hogy ne csak a lakodalom, hanem maga a szertartást is a pár által kívánt helyszínen tartsák meg. Jogilag szabályozták: a végső engedélyt a jegyző adja meg, s az ára 15 000 forint.

Túl drága?

Többen sokallták az árat, ezt kihasználva az esküvőszervezők, vőfélyek repertoárjába bekerült, hogy a násznép előtt eljátszák újra az esküvőt, belebújva az anyakönyvvezető szerepébe, így gyakorlatilag kétszer mondja ki a pár a boldogító igent. Vajon melyik az igazi? Vagy egyik sem? Bacsik Sándorné arról is beszámolt, hogy egyre divatosabb külföldön, valamilyen egzotikus helyen házasságot kötni, s később áll elő a pár a kéréssel, hogy itthon is szeretnének házasságot kötni. Ezt azonban a törvények nem teszik lehetővé, így marad a másodlagos, vőfélyek által eljátszott IGEN.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.