Szórakozás

A Mézes Ágyas Meggy párlat volt a legnépszerűbb a Szigeten

Külföldi újságírók értékelték a pálinkát, akik a Magyar Turizmus Zrt. és a Sziget meghívására érkeztek a fesztiválra, s akik a program keretében egyedi pálinkakóstoláson vettek részt. Az Európából, valamint a tengeren túlról érkező csoport tagjai szinte egyöntetű véleményt fogalmaztak meg a hungarikumról: erős, de ízletes és a Mézes Ágyas Meggy a legfinomabb!

Közel 40 külföldi újságíró érkezett a Szigetre a fesztivál és a Magyar Turizmus Zrt. közös szervezésében, akiket a Rézangyal megvendégelt egy pálinkakóstolásra. A csoport többféle ízű és alkoholfokú párlatot kóstolt végig, majd leírta benyomásait.

Az európai országokból érkező zsurnaliszták közül mindannyian ismerték már nemzeti italunkat. Ki hallomásból, vagy az internetről, de volt olyan is, aki korábbi, magyarországi látogatása során találkozott az itallal, sőt, már kóstolta is. Szingapúrig viszont még ez idáig nem jutott el a híre.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy a pálinka nagyon ízletes ital, ugyanakkor erős. A négyféle íz közül 80 százalékuk szerint a Mézes Ágyas Meggy a legfinomabb párlat.

A Magyar Turizmus Zrt. standjánál egész héten Magyarországot népszerűsítő játékokon, úgynevezett „magyarságpróbán” vehettek részt a fesztiválozók, akik szintén megismerték a jellegzetes magyar rövid italt. A Rézangyal párlatait 5 nap alatt összesen 22 ország közel 900 fesztiválozója, köztük 35% holland, 22% francia és 13% olasz kóstolta meg, akik szintén elégedettek és érdeklődőek voltak a hungarikum iránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik