eso(960x640)(1).jpg (eső, vihar, )
Szórakozás

Jön a lehűlés: ma este fellélegezhetünk

Pénteken a napi középhőmérséklet északnyugaton 25-27 fok között, másutt 27-30 fok között valószínű.

A kora délutáni órákig szinte mindenütt derült időre számíthatunk, majd elsősorban északnyugaton várható felhőképződés, felhősödés, és ott már zápor, zivatar előfordulhat. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzését itt olvashatja.

A délkeleti szél előbb a Nyugat-Dunántúlon, délutántól másutt is fokozatosan északira fordul, és megerősödik, zivatarok környékén viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 34, 39 fok között, északnyugaton 30 fok körül alakul. Késő estére 21, 29 fok közé hűl le a levegő- áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Száraz forró nap után az éjszakai órák egyre kevesebb helyen hoztak felfrissülést az országban, sokfelé hajnalra sem hűlt le a levegő 20 fok alá, így megdőlt a napi legmagasabb minimumrekord: Pécs Egyetemen 25,2 fokot mértek, ami 2,4 fokkal volt magasabb az 1971-ben Budapest belterületen mért 22,8 fokos országos rekordhoz képet.

A Balaton vize Siófoknál 27, a Velencei-tó Agárdnál 28 fokos.

A fővárosi legmagasabb minimum rekord is megdőlt: Ferihegyen és belterületen 23,0 fokot, míg Lágymányoson 23,6 fokot mértek. Ez 0,8 fokkal volt magasabb az 1971-ben Budapest belterületen mért 22,8 fokos rekordhoz képest. Mivel péntek estig folytatódik a tikkasztó meleg, száraz időjárás, addig további napi hőmérsékleti rekordok dőlésére számíthatunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!