Szórakozás

Elhunyt Karen Black

Karen Black (színésznő, )
Karen Black (színésznő, )

Hetvennégy éves korában meghalt Karen Black amerikai színésznő, aki olyan filmekben is játszott, mint a Szelíd motorosok vagy az 1974-es A nagy Gatsby.

A színésznő, aki 2010 óta rákban szenvedett, csütörtökön hunyt el Los Angelesben – közölte Karen Black szóvivőjére hivatkozva a Los Angeles Times. A gazdag életpályáján több mint 100 filmben szerepelt 40 éves karrierje során. A Chicago egyik külvárosában felnőtt Karen Black szinte minden szerepében nyugtalan, neurotikus karaktereket alakított.

Első nagyobb filmszerepét Francis Ford Coppola Te már nagy kisfiú vagy című 1966-os vígjátékában kapta. A Szelíd motorosok című 1969-es kultuszfilmben játszott kisebb szerep után következett az Öt könnyű darab, amelyben Bob Rafelson rendezésében pincérnőt, a Jack Nicholson által alakított főszereplő szeretőjét játszotta. Ez a szerep meghozta számára az Oscar-jelölést is.

Az 1974-es A nagy Gatsbyben alakított mellékszerepéért Golden Globe-díjat kapott. A színésznő 1987 óta élt házasságban negyedik férjével, Stephen Eckelberry rendező-producerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik