Szórakozás

Extrém kánikula? Csobbanjunk!

hoseg(960x640).jpg (meleg, )
hoseg(960x640).jpg (meleg, )

A július végi hőség rövid idejű, átmeneti mérséklődése után az előttünk álló napokban ismét rekordot elérő vagy azt meghaladó hőmérsékleti maximum várható az ország egyes részein, majd a hét végére enyhül az idő.

Péntekig tikkasztó melegre lehet számítani, a napsütést legfeljebb fátyolfelhők zavarják. A hőmérsékleti maximum az ország nagy részén 35 fok fölött alakul, nyugaton, délen elérheti a 39, 41 fokot is. Szerdától péntekig sorozatosan dőlnek majd meg a hőmérsékleti rekordok. Az éjszakák sem igen hoznak enyhülést, csak kevés helyen süllyed 20 fok alá a hőmérséklet- írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken estefelé északnyugat, nyugat felől érkezik az enyhülést hozó hullámzó hidegfront. A front mögött érkező hűvösebb levegő hatására a hét végén mindenütt megszűnik a hőség, ami a következő 10 napban valószínűleg nem is tér vissza.

A Balatonnál ma egy-két helyen egy-egy 35-40 km/h-s lökés sem kizárt. Az esti órákra várhatóan mindenütt mérséklődik a légmozgás. Csaknem zavartalanul napos, délután kissé fátyolfelhős, de száraz idő várható, csapadék nélkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 36, 37 fok körül alakul. Késő este is 28, 29 fokra kell számítani. A Balcsi Siófoknál 27 fokos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik