Szórakozás

Pont került a vásárhelyi mobilos csaló ügyének végére

Valótlan személyi adatokkal és hamis okiratok felhasználásával vásárolt akciós mobiltelefonokat egy férfi Hódmezővásárhelyen. A gyanú szerint a futár is segítette.

Egy éves nyomozás végére tett pontot a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság, mikor is vádemelést javasol a helyi ügyészségnek K. Zoltán 31 éves hódmezővásárhelyi lakos és három társa ellen csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint K. Zoltán 2012. májusától összesen 13 akciós mobiltelefont és hozzátartozó előfizetést vásárolt egy online shopból. A szerződésekhez főként valótlan személyi adatokat, a csomagok átvételéhez hamis okiratokat használt. Előfordult olyan is, hogy létező személy adatait adta le a szerződéskötéshez, aki ezután igencsak meglepődött, amikor az első számlát kézhez kapta a tudta nélkül megrendelt szolgáltatásról.

A gyanú szerint a férfit a csomagokat kézbesítő futár is segítette, közreműködése nélkül ugyanis nem tudta volna a mobiltelefonokat átvenni. A csalás leplezését szolgáló meghatalmazásokat két hódmezővásárhelyi lakos írta alá némi anyagi ellenszolgáltatásért. K. Zoltán az előfizetési díjakat és a mobiltelefonok részleteit nem fizette, így közel kétmillió forintos kár érte a szolgáltatót.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság a csalássorozat ügyében folytatott nyomozását hétfőn befejezte, a négy a gyanúsított ellen vádemelést javasol a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészségnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik