kabitoszer(960x640)(4).jpg (drog, kábítószer, )
Szórakozás

Megint ölt az új dizájnerdrog

Az igazságügyi toxikológus és vegyész szakértők szerdán arról tájékoztatták a rendőrséget, hogy két újabb haláleset magyarázható a para-metil-4-metilaminorex nevű vegyülettel.

A rendőrség a korábban ismertté vált halálesetek nyomozásakor több kábítószer-terjesztőt is elfogott. A gyilkos drog legelső gyanúsítottjai pedig hazasétálhattak a bíróságról.

Továbbra is a piacon

Az újabb információk azonban arra utalnak, hogy a kábítószer-kereskedők továbbra is gátlástalanul értékesítik azt a kábítószer-szállítmányt, amelynek egyik komponense a para-metil-4-metilaminorex.

Tekintettel az újabb halálesetekre, az ORFK további, a közleményben nem részletezett intézkedéseket léptetett életbe, hogy újabb szállítmány ne jusson be Magyarországra.

Öt halálos áldozat

A rendőrségi közlemény szerint az elmúlt két hónapban öten haltak meg kábítószer-túladagolás miatt, egy 25 éves budapesti nő, egy 25 éves vásárosnaményi férfi, egy 18 éves székesfehérvári fiatalember, egy 28 éves csákvári férfi és egy 22 éves százhalombattai nő. Valamennyiük szervezetében kimutatható volt a para-metil-4-metilaminorex. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkársága július 6-án közölte, hogy tiltólistára tették a több fiatal halálát okozó dizájnerdrog alapanyagául használt vegyületet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik