Szórakozás

Ezen a napon született Lisa Kudrow és Emily Brontë

kudrow (kudrow)
kudrow (kudrow)

Az amerikai színésznő 50 éve, míg a világhírű írónő 195 éve látta meg a napvilágot.

Lisa Kudrow-t leginkább a Jóbarátok című sikersorozatból ismerhetjük, amiben ő alakította Phoebe-t, a flúgos, bohókás nőt, aki gitározni is tud. Fogjuk rá. Leghíresebb dala a „Büdös macska” lett, amit minden rajongó ismer.

Az 1963-ban született színésznő nemrég elmondta a Yahoo-nak, hogy a sorozat forgatása mindig hatalmas élmény volt a számára. Ezt a bakiparádés összeállításokon is jól lehet látni, hiszen sokszor nevették el magukat, sőt, ezek miatt vált Lisa Kudrow nevetése klasszikussá.

A színésznő most egy másik sorozatban szerepel. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy hangulatától függ, hogy visszanézi-e magát, vagy sem. “Ha rossz kedvem van, nem szeretem látni magam. Ha jó kedvem van, úgy vagyok vele, hogy nem rossz. “

„A rossz szív még a legszebb arcot is úgy elrútítja, hogy rosszabb lesz, mintha csúnya volna.” Emily Brontë angol írónő 1818-ban született, ő volt a Brontë nővérek három tagja közül a második. Egyetlen regénye az Üvöltő szelek, mely halála előtt egy évvel jelent meg, az angol irodalom klasszikusává vált, pedig eleinte vegyesen fogadták a kritikusok. Akkor még az írói álnevén (Ellis Bell) adták ki, 1850-ben viszont testvére, Charlotte kiadatta az igazi nevével.

Emily Brontë alig harminc évesen, 1848-ban hunyt el tuberkulózisban. Az Üvöltő szelekből először 1939-ben készült film, ez még fekete-fehér volt. 1970-ben azonban színes mozifilmként is látni lehetett. Legutoljára 2011-ben dolgozták fel a regényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik