Szórakozás

Tizennyolcas karikát kapnak a szórakozóhelyek?

szórakozóhely (buli, )
szórakozóhely (buli, )

Ezt javasolja a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács.

A fiatalkorúak védelme érdekében kezdeményezik a bűnmegelőzési ismeretek bevezetését az általános és középiskolai oktatásba, valamint a szórakozóhelyek szigorúbb ellenőrzését. Felvetették annak a lehetőségét is, hogy a fiatalkorúak, felnőtt kísérő nélkül ne mehessenek bulizni– adta hírül a sonline.hu.

Amelyik 18 év alatti szórakozni akar, azt tiltással nem lehet ebben meggátolni – véli Szilágyi Judit, a siófoki Beach Club ügyvezetője, a Flört diszkó üzemeltetője. Ha védeni, óvni akarjuk a fiatalokat, akkor nem ez a megoldás.

Hozzátette, hogy szerinte a szülőknek kellene jobban odafigyelni a gyerekekre, figyelmeztetni őket a veszélyekre. Mennyivel jobb, ha utcákra, terekre, házibulikba szorul szórakozni a 18 éven aluli, ott vajon milyen ellenőrzés alatt lesz?

Barna Sándor, a siófok-széplaki Palace szórakoztató központ és a budapesti Symbol tulajdonosa szerint ma már nem is 18, hanem 16 éves kornál kellene meghúzni a határt. Az a helyes törekvés, hogy a nagyon fiatalok egyedül ne bóklásszanak az éjszakában, de mielőtt bármilyen döntés, tiltás születik, alaposan át kell gondolni. Egyre több tilalomfa lesz, először a cigaretta, aztán most ez az ötlet, nem biztos, hogy ez a jó irány.

Annyi bizonyos, hogy a turizmusból élő üdülőhelyeken nehezen lehetne érvényesíteni a 18-as karikát. Egy 17 éves fiatal pedig megtalálhatja a módját, hogy bejusson ilyen helyekre, ahogyan eddig is kijátszották a rendszert cigaretta vagy alkohol vásárlásánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik