Szórakozás

Banánnal dobálták meg a minisztert

Cecile Kyenge (olaszország, )
Cecile Kyenge (olaszország, )

Olaszország színes bőrű miniszter asszonyát már többször érték támadások.

A kongói származású Cécile Kyenge, társadalmi integrációs miniszter a La Republicának adott interjújában kijelentette,hogy a támadások nem tántorítják el a feladatától. Hozzátette, hogy néha aggódik két, 20 és 17 éves lánya miatt, és mindenki másért, akit támadás ér Olaszországban.

“Nem vártam, hogy ilyen erősek lesznek a felém irányuló provokációk. De nem állok meg, nem figyelek oda rájuk. Megpróbálok előre tekinteni, és gondolkodom a legjobb válaszon, amelyet a politika és a társadalom adni tud erre a zaklatásra.”

A legutóbbi támadás pénteken érte Kyengét. Egy ismeretlen két banánt dobott oda neki, két hete pedig az olasz szenátus Északi Ligához tartozó alelnöke nyilvánosan hasonlította őt egy orángutánhoz. Később ezért bocsánatot kért.

“Más európai államokban, például Svédországban is vannak fekete miniszterek, de őket mégsem inzultálják. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen erős ellenszenvet váltok ki egyesekből. A bevándorlók különböző utat jártak be, de a róluk szóló hírek csak az illegalitással és a bűnözéssel foglalkoznak.”

A kongóban született miniszter asszony 49 éves, és 1983-ban illegális bevándorlóként érkezett Olaszországba – írja az atv.hu.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik