Szórakozás

Megjelent a Dizzy Effort első videoklipje

Dizzy Effort (Dizzy Effort)
Dizzy Effort (Dizzy Effort)

Sokan nem ismerik még a Dizzy Effort nevű zenekart annak ellenére, hogy igényes és őszinte rockl n rollt játszanak. A frontemberrel, Bogdán Botonddal beszélgettünk.

Múltkor a Cloud9+-ról számoltunk be, most pedig a Dizzy Effort nevű formációt vesszük górcső alá, akiknek nemrég jelent meg az első videoklipjük. A Szeged24-nek Bogdán Botond, a zenekar frontembere nyilatkozott egy sikeres koncertjük után az A38-on.

Először is, had gratuláljak a bandának, mert nem csak én, de a tömeg is rendkívül jól érezte magát a koncerten. Azoknak viszont, akik nem voltak itt, meséld el, hogy pontosan milyen zenét is játszotok?

Bogdán Botond: Csakis őszinte rock n rollt. De persze kicsit másképp, mint mások. Szédült egy brigád vagyunk, ahogy azt a Dizzy Effort név is tükrözi, ezért szeretjük kicsit keverni a zenénket különböző stílusokkal. Például, van olyan számunk is, ami ugyan rock, de keleties felhanggal van felturbózva komoly mondanivalóval, de van, ami igazi pörgős egyszerű dallamos rock n roll, ami az élet szeretetéről, a buliról és a táncról szól. Megpróbáljuk meghódítani a magyar zeneipart, mindezt úgy, hogy őszintén szeretnénk a saját stílusunkat képviselni.

Akkor miért angolul énekeltek?

B.B.: Mert a világra is törünk! Az igazság az, hogy nagyon nehéz jó magyar szöveget írni, főleg ebben a stílusban, amit mi képviselünk. Persze az is benne van a dolgokban, hogy szeretnénk nemzetközi babérokra törni. Például egy angliai fellépés maga lenne a mennyország. Mindezek ellenére nem zárjuk ki a lehetőségét a magyar szövegnek, hidd el, ha olyat tudunk írni, amit bátran vállalunk, nem fogunk habozni, hogy kihozzuk vagy ne. Van elég dolog Magyarországon most, amiről lehet beszélni. Majd meglátjuk.

Rengeteg kevésbé ismert zenekar létezik Magyarországon, olyanok, mint ti. Ez a zenekar miben más, mint a többi?

B.B.: Próbálunk egyediek lenni, mindig valami újat nyújtani a közönségnek, és a jelek szerint ez általában sikerül is. Rengeteg jó ismeretlen zenekar van az országban, nagyon nehéz kitörni az ismeretlenségből. Azt gondolom, jó úton járunk, rengeteget kell fejlődnünk, tanulnunk, de sosem szabad feladnunk az elveinket, a stílusunkat.

Szépen haladtok előre a zenekari pályátokon, például elkészült a legelső videoklipetek is. Erről mesélj egy kicsit.

B.B.: A Go on című számunkhoz készítettünk videoklipet. Az alapkoncepció az volt, hogy elsősorban a zenekart szerettük volna bemutatni, hogy kik a tagok, milyenek vagyunk, hogy telik egy napunk reggeltől kezdve egészen addig, amíg el nem jön az esti koncert. A klipet egyelőre még csak a közösségi oldalakon lehet látni. A célunk pedig az, hogy a rajongóink megismerjenek minket, illetve több embert megszólítsunk a zenénkkel. Sajnos nagyon kevés támogatást kapunk, és menedzserünk sincs, ami miatt kicsit hátrányban érezzük magunkat a többi zenekarhoz képest, de szépen fokozatosan lépkedünk előre, sőt, augusztus végére úgy néz ki, hogy a második klipünk is elkészül. Legalábbis, a forgatások már elkezdődtek.

A legutóbbi fellépésetek az A38-on volt, ahol a Cloud9+ elő zenekara voltatok. A Duna TV pedig titeket is lefilmezett.

B.B.: Ez így van, egy olyan fiatal magyar bandának fellépni az A38 nagyszínpadán, mint mi, hatalmas megtiszteltetés. Nagyon örülünk neki, mert egyrészt ez egy visszajelzés, elismerés, hogy nem járunk rossz úton –bár rengeteget kell fejlődnünk -, másrészt ez egy hatalmas előrelépés is nekünk ahhoz, hogy minél többen megismerjék a zenénket. Ez azért is számít, mert nemsokára megjelenik az első kislemezünk, úgyhogy a fellépések mellett most sokat is stúdiózunk.

Már most is elég sok tervetek van a jövőre nézve, mit szeretnétek még elérni?

B.B.: Szeretnénk vidéken is fellépni, például Szegeden, nem csak a fővárosban, bár ezt is nagyon élvezzük. Jó lett volna egy-két fesztiválra is eljutni, de talán jövőre sikerül. Egyelőre ötlet szintjén felmerült, hogy szeretnénk kibővíteni a csapatunkat egy billentyűssel, de erről még lesz egy két vitánk a bandán belül. Már nagyon várjuk, hogy kész legyen a lemez, és megmutathassuk a közönségnek. Addig pedig bulizunk, koncertezünk, gyakorolunk, fejlesztjük magunkat és tanulunk a legnagyobbaktól. Ja, és a nyaralás sem maradhat el.

Zsingor Tünde

Ajánlott videó

Olvasói sztorik