Szórakozás

Tűzgyújtási tilalom

Hétfő óta a meleg, csapadékmentes időjárás miatt tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország egész területén. De mik az ilyenkor követendő szabályok?

A katasztrófavédelem kezdeményezésére a vidékfejlesztési miniszter július 22-én átmeneti időre tűzgyújtási tilalmat rendelt el az erdőkre és fásításokra. A tilalom érvényes a felsorolt területek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokra, az erdei tűzrakó helyekre és a vasút és közút menti fásításokban is, továbbá, tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a parlag- és gazégetés.

– Az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, a közúton és vasúton utazók által eldobott égő cigarettacsikk és dohánynemű fokozott tűzveszéllyel jár. A kiszáradt lágyszárú növényzet és erdei avar a jelenlegi időjárási körülmények között rendkívül gyúlékony és erdei vagy mezőgazdasági területeken közvetlen tűzeset forrása lehet – figyelmeztetett a további veszélyekre Arany-Tóth Attila tűzoltó zászlós, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, akitől azt is megtudtuk, aki a tűzgyújtási tilalomra vonatkozó rendelkezéseket megszegi, százezer forintig terjedő erdővédelmi bírsággal sújtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik