Szórakozás

Álcsatornatisztítók csapják be a cégeket

Harmincezer forintot kérnek az álcsatornatisztítók cégektől azért a munkáért, amit a Szegedi Vízmű ingyenesen végez el.

A Szegedi Vízmű felhívja a szegediek figyelmét, hogy egy nem lakossági fogyasztónk részéről ismét bejelentés érkezett, hogy szennyvíz és csapadékvíz csatornatisztítás, -dugulás megszüntetésével foglakozó vállalkozás kereste föl őket, közölve, hogy a Szegedi Vízmű megbízásából a nem lakossági fogyasztóknál a szennyvíz bekötővezetékén végzik ezt a tevékenységet. A munkáról megrendelőt íratnak alá, és 30 000 Ft-ot jelölnek meg fizetendő összegként.

A Szegedi Vízmű Zrt. ilyen jellegű megbízást nem adott senkinek sem, a társaság pedig bejelentett igény alapján végez bekötővezeték-javítást, tisztítást. Fontos, hogy itt nem a belső rendszer takarításáról van szó, mert azt bárki végezheti. A bekötővezeték a gerincvezeték és a telek közötti vezeték, ami a Szegedi Vízmű Zrt. üzemeltetésében van, így a bekötővezeték javítása, tisztítása díjmentes, a Szegedi Vízmű Zrt. ezt karbantartás keretében elvégzi. A vízmű szakemberei minden esetben vízműves formaruhát viselnek, és vízműves emblémával ellátott gépkocsival, célgépekkel jelennek meg a helyszínen.

Kérik, hogy ha jelentkeznek a csalók, tegyenek bejelentést a rendőrségen, illetve hívják a Szegedi Vízmű hibabejelentő számait: 62/420-155, 80/82-88-82.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik