Szórakozás

Tűzvédelmi oktatás táborozó gyerekeknek

Frankó Máté

2013. 07. 19. 13:17

A felgyői napközis táborban általános iskolások diákoknak tartott játékos foglalkozást Fortuna Otília tűzoltó zászlós, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi referense. A megbízott előadásában a gyermekekre is leselkedő veszélyekre irányította a figyelmet.

Korábban a témában:

A táborozó gyerekek tudták, hogy ha tüzet észlelnek, feltétlenül szólni kell a felnőtteknek, de sokan ismerték a 105-ös segélyhívó számot is. A foglalkozáson szerepjáték keretében próbálhatták ki a táborozók, hogyan is kell egy segélyhívást kezdeményezni. A játékot vezető Fortuna Otília tűzoltó zászlós felhívta gyerekek figyelmét arra, hogy a hívónak mindig be kell mutatkoznia, meg kell adnia a tűz pontos helyét, illetve ha nem tudja az utcát és a házszámot, akkor egy közeli jellegzetes épületet kell megadnia tájékozódási pontként.

A katasztrófavédelmi megbízott a konyhában kialakuló tüzekről szólva felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy elektromos tűz, vagy a tűzhelyen felejtett zsiradék lángolása esetén tilos az oltáshoz vizet használni, hiszen a víz vezeti az áramot, illetve a zsírba, olajba öntve hatalmas lángcsóvát okoz.

Ebben az esetben az edényt le kell takarni egy fedővel, vizes ronggyal, vagy egy, a sütőből elővett tepsivel. Ha a lángokat sikerült megfékezni, a lakást ki kell szellőztetni – hangzott el a csütörtöki foglalkozáson.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Yusra Mardini, a 19 year-old Syrian swimmer who competed at the Rio 2016 Olympic Games as a member of Refugee Olympic Team and UNHCR Goodwill Ambassador, she speaks in Tokyo 2020 office on August 29, 2017, Where she shares her experiences at the Rio 2016 Games and her current activity as an athlete and UNHCR Goodwill Ambassador with Tokyo 2020 staff members. (Photo by Alessandro Di Ciommo/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.