Szórakozás

Tűzvédelmi oktatás táborozó gyerekeknek

Frankó Máté
Frankó Máté

2013. 07. 19. 13:17

A felgyői napközis táborban általános iskolások diákoknak tartott játékos foglalkozást Fortuna Otília tűzoltó zászlós, a Csongrádi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi referense. A megbízott előadásában a gyermekekre is leselkedő veszélyekre irányította a figyelmet.

Korábban a témában:

A táborozó gyerekek tudták, hogy ha tüzet észlelnek, feltétlenül szólni kell a felnőtteknek, de sokan ismerték a 105-ös segélyhívó számot is. A foglalkozáson szerepjáték keretében próbálhatták ki a táborozók, hogyan is kell egy segélyhívást kezdeményezni. A játékot vezető Fortuna Otília tűzoltó zászlós felhívta gyerekek figyelmét arra, hogy a hívónak mindig be kell mutatkoznia, meg kell adnia a tűz pontos helyét, illetve ha nem tudja az utcát és a házszámot, akkor egy közeli jellegzetes épületet kell megadnia tájékozódási pontként.

A katasztrófavédelmi megbízott a konyhában kialakuló tüzekről szólva felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy elektromos tűz, vagy a tűzhelyen felejtett zsiradék lángolása esetén tilos az oltáshoz vizet használni, hiszen a víz vezeti az áramot, illetve a zsírba, olajba öntve hatalmas lángcsóvát okoz.

Ebben az esetben az edényt le kell takarni egy fedővel, vizes ronggyal, vagy egy, a sütőből elővett tepsivel. Ha a lángokat sikerült megfékezni, a lakást ki kell szellőztetni – hangzott el a csütörtöki foglalkozáson.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.