Szórakozás

Paul McCartney egy elefántért harcol

Paul McCartney (Paul McCartney)
Paul McCartney (Paul McCartney)

A Beatles alapító tagja nem az első híresség, aki azért küzd, hogy Mali jobb körülmények közé kerüljön.

Paul McCartney levélben kérte fel Benigno Aquino III fülöp-szigeteki elnököt, hogy mielőbb rendelje el a manilai állatkert magányosan élő, öreg elefánttehenének Thaiföldre való átköltöztetését.

A Mali névre hallgató 39 esztendős állat egy thaiföldi természetvédelmi területre kerülne. “Egyetlen tollvonással véget vethet az állat szenvedésének, ezért teljes szívemből arra kérem, rendelje el, hogy Mali most azonnal ebben a szerencsében részesüljön” – fogalmazott a 71 esztendős McCartney a pénteken közzétett levelében.

Számos nemzetközileg ismert sztár, köztük a brit énekes-szövegíró Morrissey és a Baywatch című sorozat egykori sztárja, Pamela Anderson is felemelte hangját Maliért. Anderson még “randevúra” is hívta az agglegény Aquino elnököt, hogy megtárgyalják az elefánt ügyét. 

A PETA állatvédő szervezet korábban bírálta, hogy Mali élettere túlságosan kicsi, és az állat fájdalmaktól szenved. Az állatkert mindezt tagadta. Manila polgármestere, Joseph Estrada szerint két másik elefántot készülnek vásárolni, hogy az 1977-ben, Srí Lankától ajándékba kapott nőstény ne legyen egyedül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik