Szórakozás

Nem kukoricáztunk, dinnyéztünk

A vásárhelyi piacra megérkezett végre a hazai dinnye, sőt megjelent a csemege kukorica. Emellett olcsón láttunk barackot, sőt egy eseményre is kaptunk meghívót.

Van ami olcsó, de a szép friss termék inkább drágának mondható a vásárhelyi piacon, ahol pénteken ismét nagy kínálattal találkoztunk. Országszerte gyengének ígérkezik a burgonyatermés, de az elmúlt hetek áraihoz képest némi csökkenést tapasztaltunk. 130 Ft körül szép nagy újkrumplit kaptunk, az apraját 80-90 Ft-ért hozhattuk el. Tippünk az utóbbi, jól megmosva, megdörzsölve, saját héjában jól besózva, forró zsírban ráncosra sütve – köretként kiváló.

Szép számmal árulják már a békési dinnyéket is a piacon, bár az ár még kicsit magas 100 Ft körül mozog, dunántúli, cecei dinnyét is láttunk, az még drágább volt. A korán elvetett csemegekukorica is sok árusnál visszaköszönt, 50 és 70 forintért árulták csövét.

A paprika, paradicsom ára egyre csökken, de befőzéshez, lecsóhoz még érdemes várni, vagy a szépséghibás darabokat választani. Idén végre jó a termés barackból, így a kínálat bőséges, az ár pedig mérsékelt. Kajszit 250-ért, apróbb őszit, nektarint 200 Ft-ért is láttunk.

Sok helyen árulnak már áfonyát és nagy szemű nemesített szedret is, ami szilvával, barackkal, meggyel kiegészítve hűsítő gyümölcsleves alapanyaga lehet.

A piac sarkán egy meghívást is kaptunk. Csanki János, az újvárosi olvasókör és a volt csomorkányiak aktív tagja egy jeles rendezvényt ajánlott figyelmünkbe. A hagyományos csomorkányi találkozóra idén még több programmal készülnek. Augusztus 10-én délelőttől várják az érdeklődőket a templomromhoz. Kitelepült étkezési lehetőség mellett népzene, néptánc is lesz programon, Békés megyéből és Székkutasról is várnak vendégeket. A kijutásra több alternatíva is lesz, hiszen mint megírtuk pár hete a rossz út és az útra kötött tehenek miatt meghiúsult a csomorkányi látogatásunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik