Szórakozás

Rossz kórháznál várják a hercegi utódot?

Lehet, hogy nem is a megfelelő kórháznál táboroznak már két hete a világsajtó képviselői?

Katalin elvileg az észak-londoni Paddington kerület St. Mary’s Hospital nevű kórházának szülészeti magánklinikáján hozza világra elsőszülöttjét. A The Daily Telegraph című brit napilap bennfentes forrásai szerint azonban Katalin nincs is Londonban, hanem férjével együtt szülei vidéki otthonában tartózkodik, csaknem 90 kilométerre a fővárostól. A lap által idézett források szerint készenléti tervek vannak arra, hogy ha a szülés a Berkshire megyei kis faluban, Buckleburyben lévő szülői házban indulna meg, és lefolyása a vártnál gyorsabbnak bizonyul, akkor az orvosok nem kockáztatnák meg a 90 kilométeres autóutat Londonig, hanem a hercegnőt Reading városának közkórházába szállítanák, amely nem egészen félórányira van a szülők otthonától. Itt született egyébként 1982-ben Katalin is.

Fotó: Northfoto

Ebben az esetben az Egyesült Királyság majdani uralkodója meglehetősen hétköznapi körülmények közepette jönne a világra, a readingi Royal Berkshire Hospital szülészetének ugyanis nincs luxuskivitelű magánszárnya, és a kismamák általában négyágyas kórtermekben fekszenek.

A St. Mary’s kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján ugyanakkor luxusszállodákat megszégyenítő lakosztály várja a hercegnőt, műholdas televízióval, wifi-szolgáltatással, koktélbárral és naponta cserélt friss virágcsokor-költeményekkel. A kórház konyháján a legjobb séfek állnak készen arra, hogy a nap bármely szakában elkészítsenek bármilyen ételkülönlegességet, amelyet Katalin és férje éppen megkíván.

Itt az első éjszaka 6265 fontba (2,2 millió forintba), minden további éjszaka 2200 fontba (750 ezer forintba) kerül. Így ha Katalin hercegnő itt hozza világra gyermekét, és a szülés után a brit orvosi gyakorlatban szokásos három éjszakát tölti el a kórházban, a hercegi házaspár több mint tízezer fontos számlára számíthat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik